Posts

Showing posts from June, 2013

Alhamdulillah :D

Image
Assalamualaikum,
Dapat button free :D

Alhamdulillah :D

Image
Assalamualaikum,

Rezeki :DD



The Longest Giveaway Ever by Ain

Image
Assalamualaikum,


{Tips Untuk Ain}
Ain kalau nak ilmu tu lekat, Ain kene fokus apa yang cikgu ajar. Tenung jea cikgu jangan hiraukan orang lain. Kalau boleh Apa yang cikgu cakap tu buat note sikit kat tepi-tepi buku. Kadang-kadang apa yang cikgu cakap itu info penting walaupun tak ada dekat latihan. Diharapkan tips ni dapat diamalkan dan selamat maju jaya kepada Ain. InsyaAllah kalau usaha ada, mesti Ain dapat keputusan yang cemerlang :D
TAMAT : 250 peserta atau 20 Disember
Keputusan: 1-5 hari selepas tarikh tamat

De Juin à Octobre Giveaway!

Image
Assalamualaikum,


Tamat : 1 OKTOBER 2013 11:59PM

Sample :3

Image
Assalamualaikum,

Sudah dapat sample yang diminta :





Sengal kan minta barang yang ntah pape. Saya minta jea asalkan free (n_n)
Saya dapat sample dari SINI

Saya buat Pavlova :D

Image
Assalamualaikum,
Akhirnya, Hajat yang dicadang untuk buat Pavlova pada cuti sekolah tercapai ♥ Saya baru buat tadi (n_n). Memang orang sabar jea yang boleh buat pencuci mulut ni dengan baik. 


Malas nak letak link blog dekat gambar -,-

Luar meringue crispy dalam lembut macam marshmallow.

Alhamdulillah buat Pavlova ni tak banyak ragam cuma perlu sabar yeaa. Nak mix bahan2 memang senang sebab pakai mixer elektrik. Tapy, nak tunggu meringue tu set up betul-betul tu 1 jam 20 minit. Lepas tu kene rehatkan dia dalam oven sampai betul-betul dah sejuk. Then, lepas dah letak topping kene lagi masuk peti sejuk. Hehe, tapy, kalau buat skali sekala nak sedapkan perut takpakan?
Resepi di SINI