Thursday, June 6, 2013

Saya buat Pavlova :D

Assalamualaikum,
Akhirnya, Hajat yang dicadang untuk buat Pavlova pada cuti sekolah tercapai Saya baru buat tadi (n_n). Memang orang sabar jea yang boleh buat pencuci mulut ni dengan baik. 



Malas nak letak link blog dekat gambar -,-


Luar meringue crispy dalam lembut macam marshmallow.


Alhamdulillah buat Pavlova ni tak banyak ragam cuma perlu sabar yeaa. Nak mix bahan2 memang senang sebab pakai mixer elektrik. Tapy, nak tunggu meringue tu set up betul-betul tu 1 jam 20 minit. Lepas tu kene rehatkan dia dalam oven sampai betul-betul dah sejuk. Then, lepas dah letak topping kene lagi masuk peti sejuk. Hehe, tapy, kalau buat skali sekala nak sedapkan perut takpakan?

Resepi di SINI

No comments:

Post a Comment

 
Siti Fatimah Masturah Official Blog