Posts

Showing posts from July, 2015

Tambahkan manis dalam senyuman, kurangkan manis dalam makanan :)

Image
Assalamualaikum,

Baru perasan tak ada langsung blog post bulan Julai. Hmm, nak update sikit pasal cuti yang terlampau panjang ni. Since saya dah berazam nak berjinak-jinak dalam bidang masakan.. So here we goes.
First thing first, saya masak asam pedas ikan salmon. Nampak tak fusion di situ? Kikiki. Manalah tertelan nak masak grilled salmon ataupun seared salmon. So yea. 

Yang ni versi goreng. See, kitorang tak fancy mana pun. Lainlah kalau My Abang A masak. Mine deep fry dia fry with teeny tiny oil. Lepas masak hidang dengan letak sikit parutan lemon. Btw, saya tak tau pun spices apa dia letak and it tasted pretty good and refreshing sebab ada lemon zest tu. So fancy!
My first red velvet! Saya mendapat gerak hati untuk buat kek ni lepas nana bagitau dia nak buat. Tq nana! And, serius saya suka kek ni. Gebu! Walaupun meraah dia tak menyala (pewarna merah dah habis at that time. Dapat cenonet jea)
Kue tiaw hailam!


Lontong dan sambal telur. Sebenarnya more to lodeh. Tapi makan dengan n…