Posts

Showing posts from 2012

Mengenang kembali ;)

Assalamualaikum,
Lagi beberapa hari jea nak menjelang 2013. Saya kenang balik semua yang saya post dulu. Sebahagian post saya tunjuk, dan yang lain tu saya masih save dekat draft. Tak sangka saya dah pindah sekolah. Tak sangka aku dah tak jumpa RAINADALINSAMHAZ dan tak sangka dah tak boleh belajar dekat SMK Taman Desa Skudai lagi ;). Walaupun SMKTUN besar, terkenal dan lain-lain. Bagi aku, SMKTDS yang paling ceria dan enjoy.

Hmm, rindunya :) Haritu saya sms nad. Unfortunately, dia tak balas. Lama tak bersembang. Kalau nak jumpa, memang haram laa =^=. Apa laa cerita nad sekarang.. Teringin nak berkumpul dengan diorang.

Haihhhh, anyway good luck korang SPM 2013 k :3, korang sentiasa didalam ingatan ;#

Mathematics :)

Image
MATHEMATICS
may not teach us how to add love or minus hate. But it gives us every reason to hope that every problem has a Solution
Assalamualaikum,
Cuba korang bayangkan macam mana agaknya, ikan tanpa air ? Seperti juga manusia tanpa udara dan perasaan tanpa cinta. Cewahhh, ayat memang wtf gilaa kan? Oky, ayat tu memang tak ditujukan kepada sesiapa. Terlintas kat akal nak buat macam tu. Nak belajar buat karangan laa katakan -,-. Oky, pasal post yang sebelum ni, rasa malu tu belum hilang lagi, masih terasa dan terbayang dalam fikiran. Memang aku rasa nak menangis -,-.
Nasib baik laa esok cuti kan ? Dapat laa aku pulihkan rasa bengang aku , eaaa.. Haihh, dan aku rasa tanak masuk kelas agama lagi -,- Oky, OVER. Aku tau sebab aku selalu over.

Sahabat atau kejayaan?

Assalamualaikum dan selamat pagi :) Pada zaman sekolah desa dulu saya ngan Nadia selalu cakap pasal tajuk ni ' Fatimah, kalau aku kan, aku lebih rela pilih kawan. Kalau kita berjaya pun kalau takda kawan tak bermakna apa-apa pun.'. Dan saya tak fikir orang yang berjaya takda kawan. Macam mustahil kan? Well, kita kena betulkan niat, berkawan kerana Allah begitu juga dengan cinta. Cinta kerana Allah. Dan, hari ni bukan saya nak cerita pasal nonesense lagi okai. Tapi, persahabatan memang penting untuk kita melalui segala detik indah mahupun yang kurang manis. Saya pernah laluinya. Sahabat memang memainkan peranan penting dengan membentuk kita. Saya pun pernah tersalah arah untuk menentukan hala tuju saya. Sahabatlah yang membetulkan balik landasan masa depan saya.
Sahabat bukan sahaja tempat untuk kita bercerita masalah tetapi juga berkongsi rasa. Kawan biar 1000, musuh biar 1. Bhaha, saya sangat menghargai apa yang saya ada. Ada orang yang setia berdamping dengan saya dan mende…

Cuti habis sudaaaa :o

Image

Saya kembali ;D

Image
Assalamualaikum,
Dah berbulan-bulan saya menyepi, Kini saya sudah kembali :3
Macam mana new look blog saya? Tak banyak berubah pun =,=
Tukar header, gambar, background......
Tak bole 'hapdet' sangat, EXAM!

Kau pun dah pergi..

Image
Sekian lama perasaan dipendam kan? Bhaha. Oky, tanak cerita pasal tu semua lagi. Anyway, awak dah get lost dari hidup saya -,-. I mean, awak dah takda ;D. 


I never knew I 'needed'? Err,

Korang tak payah kesah pasal entry ni, sebab penulis syok sendiri.

Image
Assalamualaikum, Saya rasa, korang kalau terbaca entry ni baik takyah nak sambung baca oky? Kenapa saya tak save as draft/letak password? Err, saya beranikan diri nak menulis kejujuran yang lahir daripada pancrease saya -,-. Saya akan luahkan dengan post yg saya copypaste dari blog NI : 
Memilih cintakerana kecantikanatau ketampanantak akanpernah membuatkan kita bahagia keranaitu sebatastipuan mata,ia akansirnaterguris olehwaktu. Jikaeng kaumemilih cintakerana pesonakecerdasan seseorangkau hanyaakan menyesalidirikerana di ataslangit masihada langit,keranadisebalik kecerdasannyaada lagimereka yang lagibijak.Cinta tiadaalasan,tapiia perasaanmendalam.

Bercinta memangmudah, untuk dicintaijuga memangmudah. Tapi untukdicintai oleh orang yang kitacintai itulahyang sukardiperoleh.


"Sungguh menyakitkanmencintaiseseorang yangtidak mencintaimu, juga amat menyakitkanketika orang yangdulu mencintaimuberubahmemalingkandiri darimu, tetapi lebihmenyakitkanadalah mencintaiseseorang dankamu tidak pern…

Apa tujuan aku tulis entry ni?

Assalamualaikum, Haa! Penat ni. Dari pagi tak berhenti-henti menggerakkan anggota badan. Hehe, saya buat apa? 12.01 pagi tady, saya tolong mak saya buat popia. Bangun pukul 6.40 -,-. Lepas tu, saya buat bio sampai petang! Belum siap lagi -,-. Anddd, tady aku pegi Giant dekat Umall untuk beli barang dapur bersama keluarga.
Pertama sekali, sori Seri sebab lambat reply. Saya kalau pegi pasaraya, ada jea yang nak mencapainya. Sampai jea dekat tempat 'frozen food' guess what ! Ada Sufi.. Sufi siapa ? Izwan Sufie -,-. Saya cover2 kat blakang mak saya. Saya tak tahu dia masih kenal saya kea tidak. Saya... Sombong.. Err, Hmm wel saya dah biasa. I mean! Saya tak biasa laa kan. Saya kan bukan classmate awak lagi? Hmm,
Lepas habis jea berbelanja, guess lagi! Saya jumpa Hafiz pula! Astaghfirullah.. Saya macam terpinga-pinga. Saya pandang lepas tu senyum+blurr, tau jea laa kalau hafiz senyum macam apa, hee. Tak silap dia bawa adik dia kutt, serupa jea muka. Nasib tak bawa kawan dia kan? K…

My faith in you is fading..

Image
Assalamualaikum, Haa, hari ni aku men-doodle lagi. Orang ponteng sekolah memang macam ni, tak tahu nak buat apa kan? Hehe. Memang comot gilaa. Baru nak menjinak-jinak nak menggerakkan tetikus. Tahu laa tangan kayu, tak smooth aku lukis -,-.
Sebenarnyaa, Apa yang aku maksudkan dengan topic aku hari ni? Err, actually susah nak diterbitkan melalui kata-kata. Orang kena demam rindu memang macam ni :3 Serious aku rindu gila dia! dua tiga minggu ni, bayang-bayang dia pun tak nampak. Aku rasa macam.. Rasa yang selama ni aku rasa kian pudar. Dan mungkin ini petanda baik untuk aku lupakan dia. Tapy, dalam masa yang sama, saya ingin sangat ' kembali laa awak! '. Damn, tolong laa balik :( Saya tak kesah tak dapat bercakap o bebual lagi dengan awak. 
Esok paper kimia! Damn! :|


Aku tahu kau tak peduli..

Image
Yes, Apa yang saya maksudkan dengan post title diatas? Dear classmates, saya akan melanjutkan percutian saya sampai hari Selasa! As you all knows.. Selasa hari pekerja kan? Saya ambil cuti hari Isnin. Yea, althought suka pasal tak payah belajar Math, Addmath, Chemist... Wel, ayah saya ajak pergi ke Seremban atas urusan kerja disana. Kenapa ajak? Err, ntah :
Ayah : Masturah takda periksa kan Isnin ni? Saya : Takda.. Ayah : Nanti ikut ayah pergi Seremban. Saya : Err, tapi kan nak dekat periksa. Nanti cikgu bagi benda yang penting? Ayah : Alaa, nanti tanyala kawan. Saya : Oky. (sedih)
Dah habis baca? Hmm, tapy, kalau aku ikut pun aku terperap dalam hotel tak tahu nak buat apa. Boleh percaya kea aku belajar kat sana? Aku rasa makan, tidur, tengok tv dan ulang balik benda yang sama. Saya nanti dekat Seremban 3 hari 2 malam! OMG, Sudahlah saya tak datang hari Isnin, nanti lusa (Ahad) saya tak datang teknik menjawab darjah khas pula! Macam mana kalau Ustaz marah -,-. Padahal dah cakap awal-awal.

Rocket Super Generation selamat dilancarkan tadi

Kinda Yay! Haha, aku ingat kiteorang punya tak jadi, tapi alhamdulillah, dengan izin-Nya menjadi laa rocket kiteorang. Yang masuk 30 group, kite yang ke-10 ! Pagi tadi hujan di sekitar daerah skudai dan sewaktu dengannya. Memang buntu gila, macam mana nak buat pertandingan masa hujan? Err, terpaksa belajar waktu yang pertama hingga ke-tiga.
Lepas tu, macam biasa, *bunyi macam van ice-cream, pengumuman yang melibatkan kiteorang pun di-announcekan. Tapy, masa tu hujan renyai-renyai lagi. Tapi, kene buat jugak. Oky, time kiteorang aku 'tukang tarik tali'. Mariam 'tukang pegang board supaya tak bergerak' dan Ain sebagai 'tukang pam :)'. Part paling best masa air tu tepercik kat kiteorang. Macam ape sehh muka. Tu yang untuk target laa. Yang parachute tu pun kiteorang tak sangka yang parachute tu terbuka! Punye laa macam apa kan kiteorang, siap Yay lagi. Tapi, lupa kon tercampak kat mana. Nasib baik ada hamba Allah bagi kat kita. Cuba bayangkan kita pakai plastik sa…

Water rocket? Err..

Yea yea, assalamualaikum :) Apa maksud saya dengan tajuk kali ini? Oky, straight to the point, Kiteorang (Saya, Siti Fatimah MasturaH binti Musa, Mariam binti Mohd. Azhar dan Ain Khadijah) masuk pertandingan water rocket bersempena dengan bulan sains dan teknologi! Yea, memang saya tak begitu aktif bab-bab masuk pertandingan or other stuff like that. Kalau tak aktif, kenapa aku masuk? Sebab... Cikgu Fizik, Pn. Fabilah menggalakkan memaksa kiteorang masuk dengan beralasankan ini adalah salah satu aktiviti dalam fizik yang kamu belajar." So, saya nak semua orang masuk". Tak semua laa orang yang masuk water rocket kat kelas saya. Yang lain, dieorang masuk pertandingan cooking solar, solar car, explorace dan lain-lain.
Guess name group kiteorang apa? 'Super Generation'! Bhahaha, tapi, nama group ni bukan daripada aku mahupun mariam tapi, ni hanani punya laa. Hasil gabungan SUPER JUNIOR + GIRLS GENERATION. Yea, Hanani memang kreatif bab-bab macam ni :). Najwa dengan Fara…