Wednesday, December 26, 2012

Mengenang kembali ;)

Assalamualaikum,
Lagi beberapa hari jea nak menjelang 2013. Saya kenang balik semua yang saya post dulu. Sebahagian post saya tunjuk, dan yang lain tu saya masih save dekat draft. Tak sangka saya dah pindah sekolah. Tak sangka aku dah tak jumpa RAINADALINSAMHAZ dan tak sangka dah tak boleh belajar dekat SMK Taman Desa Skudai lagi ;). Walaupun SMKTUN besar, terkenal dan lain-lain. Bagi aku, SMKTDS yang paling ceria dan enjoy.

Hmm, rindunya :) Haritu saya sms nad. Unfortunately, dia tak balas. Lama tak bersembang. Kalau nak jumpa, memang haram laa =^=. Apa laa cerita nad sekarang.. Teringin nak berkumpul dengan diorang.

Haihhhh, anyway good luck korang SPM 2013 k :3, korang sentiasa didalam ingatan ;#

Mathematics :)

MATHEMATICS

may not teach us how to add love or minus hate.
But it gives us every reason to hope
that every problem has a
Solution :h:
Assalamualaikum,
Cuba korang bayangkan macam mana agaknya, ikan tanpa air ? Seperti juga manusia tanpa udara dan perasaan tanpa cinta. Cewahhh, ayat memang wtf gilaa kan? Oky, ayat tu memang tak ditujukan kepada sesiapa. Terlintas kat akal nak buat macam tu. Nak belajar buat karangan laa katakan -,-. Oky, pasal post yang sebelum ni, rasa malu tu belum hilang lagi, masih terasa dan terbayang dalam fikiran. Memang aku rasa nak menangis -,-.

Nasib baik laa esok cuti kan ? Dapat laa aku pulihkan rasa bengang aku , eaaa.. Haihh, dan aku rasa tanak masuk kelas agama lagi -,- Oky, OVER. Aku tau sebab aku selalu over.

Sahabat atau kejayaan?

Assalamualaikum dan selamat pagi :)
Pada zaman sekolah desa dulu saya ngan Nadia selalu cakap pasal tajuk ni ' Fatimah, kalau aku kan, aku lebih rela pilih kawan. Kalau kita berjaya pun kalau takda kawan tak bermakna apa-apa pun.'. Dan saya tak fikir orang yang berjaya takda kawan. Macam mustahil kan? Well, kita kena betulkan niat, berkawan kerana Allah begitu juga dengan cinta. Cinta kerana Allah. Dan, hari ni bukan saya nak cerita pasal nonesense lagi okai. Tapi, persahabatan memang penting untuk kita melalui segala detik indah mahupun yang kurang manis. Saya pernah laluinya. Sahabat memang memainkan peranan penting dengan membentuk kita. Saya pun pernah tersalah arah untuk menentukan hala tuju saya. Sahabatlah yang membetulkan balik landasan masa depan saya.

Sahabat bukan sahaja tempat untuk kita bercerita masalah tetapi juga berkongsi rasa. Kawan biar 1000, musuh biar 1. Bhaha, saya sangat menghargai apa yang saya ada. Ada orang yang setia berdamping dengan saya dan mendengar keluhan saya yang ntah pape. Dialah yang memberi motivasi serta dorongan. Dialah yang menyokong dari belakang mahupun depan. Saya ingat lagi kawan baik masa zaman tadika dulu. Saya ingat lagi kawan yang mendampingi saya semasa saya mengalirkan air mata. Dan sekarang, saya amat menghargai korang semua. Semua sekali!

Wednesday, October 17, 2012

Wednesday, October 10, 2012

Saya kembali ;D

Assalamualaikum,
Dah berbulan-bulan saya menyepi, Kini saya sudah kembali :3
Macam mana new look blog saya? Tak banyak berubah pun =,=
Tukar header, gambar, background......
Tak bole 'hapdet' sangat, EXAM!

Tuesday, June 12, 2012

Kau pun dah pergi..


Sekian lama perasaan dipendam kan? Bhaha. Oky, tanak cerita pasal tu semua lagi. Anyway, awak dah get lost dari hidup saya -,-. I mean, awak dah takda ;D. 



Monday, May 28, 2012

Korang tak payah kesah pasal entry ni, sebab penulis syok sendiri.


Assalamualaikum,
Saya rasa, korang kalau terbaca entry ni baik takyah nak sambung baca oky? Kenapa saya tak save as draft/letak password? Err, saya beranikan diri nak menulis kejujuran yang lahir daripada pancrease saya -,-. Saya akan luahkan dengan post yg saya copypaste dari blog NI : 

Memilih cinta kerana kecantikan atau ketampanan tak akan pernah membuatkan kita bahagia kerana itu sebatas tipuan mata, ia akan sirna terguris oleh waktu. Jikaeng kau memilih cinta kerana pesona kecerdasan seseorang kau hanya akan menyesali diri kerana di atas langit masih ada langit, kerana disebalik kecerdasannya ada lagi mereka yang lagi bijak. Cinta tiada alasan, tapi ia perasaan mendalam.


Bercinta memang mudahuntuk dicintai juga memang mudahTapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai itulah yang sukar diperoleh.



"Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimujuga amat menyakitkan ketika orang yang dulu mencintaimu berubah memalingkan diri darimutetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya."

Speechless baby!


Abang aku dah pergi matrik! Aku tak tau sama ada aku nak 'YAY' ataupun 'SOB SOBS',tapy aku rindu laa -,-. Muka dia tady masa kiteorang nak balik, sedih jea.





Sunday, May 27, 2012

Apa tujuan aku tulis entry ni?

Assalamualaikum,
Haa! Penat ni. Dari pagi tak berhenti-henti menggerakkan anggota badan. Hehe, saya buat apa? 12.01 pagi tady, saya tolong mak saya buat popia. Bangun pukul 6.40 -,-. Lepas tu, saya buat bio sampai petang! Belum siap lagi -,-. Anddd, tady aku pegi Giant dekat Umall untuk beli barang dapur bersama keluarga.

Pertama sekali, sori Seri sebab lambat reply. Saya kalau pegi pasaraya, ada jea yang nak mencapainya. Sampai jea dekat tempat 'frozen food' guess what ! Ada Sufi.. Sufi siapa ? Izwan Sufie -,-. Saya cover2 kat blakang mak saya. Saya tak tahu dia masih kenal saya kea tidak. Saya... Sombong.. Err, Hmm wel saya dah biasa. I mean! Saya tak biasa laa kan. Saya kan bukan classmate awak lagi? Hmm,

Lepas habis jea berbelanja, guess lagi! Saya jumpa Hafiz pula! Astaghfirullah.. Saya macam terpinga-pinga. Saya pandang lepas tu senyum+blurr, tau jea laa kalau hafiz senyum macam apa, hee. Tak silap dia bawa adik dia kutt, serupa jea muka. Nasib tak bawa kawan dia kan? Kalau dia bawa, mungkin saya terlepas pandang (I mean, tak pandang kutt). Saya takut nanti.. ntah pape jea -,-. Maklum laa lama tak jumpa. Sejak saya jumpa diorang, bertambah rindu saya kat SMKTDS :(. Saya nak 3UKM yang dulu. Sumpah nak nangis.

Korang pernah denga pasal orang yang berkahwin.. Diorang dulu pernah kenal masa dekat SMK lepas tu diorang dah ada jalan masing-masing.. lepas tu jumpa balik diorang berkahwin. Faham tak? I mean, saya harap sangat jumpa awak lepas ni!. Harap2 aku dapat jumpa balik semuaa kawan aku nanti kat matrik atau mana-mana laaa ;D.. Alahai !

Wednesday, May 16, 2012

My faith in you is fading..



Assalamualaikum,
Haa, hari ni aku men-doodle lagi. Orang ponteng sekolah memang macam ni, tak tahu nak buat apa kan? Hehe. Memang comot gilaa. Baru nak menjinak-jinak nak menggerakkan tetikus. Tahu laa tangan kayu, tak smooth aku lukis -,-.

Sebenarnyaa, Apa yang aku maksudkan dengan topic aku hari ni? Err, actually susah nak diterbitkan melalui kata-kata. Orang kena demam rindu memang macam ni :3 Serious aku rindu gila dia! dua tiga minggu ni, bayang-bayang dia pun tak nampak. Aku rasa macam.. Rasa yang selama ni aku rasa kian pudar. Dan mungkin ini petanda baik untuk aku lupakan dia. Tapy, dalam masa yang sama, saya ingin sangat ' kembali laa awak! '. Damn, tolong laa balik :( Saya tak kesah tak dapat bercakap o bebual lagi dengan awak. 

Esok paper kimia! Damn! :|



Friday, April 27, 2012

Aku tahu kau tak peduli..


Yes, Apa yang saya maksudkan dengan post title diatas? Dear classmates, saya akan melanjutkan percutian saya sampai hari Selasa! As you all knows.. Selasa hari pekerja kan? Saya ambil cuti hari Isnin. Yea, althought suka pasal tak payah belajar Math, Addmath, Chemist... Wel, ayah saya ajak pergi ke Seremban atas urusan kerja disana. Kenapa ajak? Err, ntah :

Ayah : Masturah takda periksa kan Isnin ni?
Saya : Takda..
Ayah : Nanti ikut ayah pergi Seremban.
Saya : Err, tapi kan nak dekat periksa. Nanti cikgu bagi benda yang penting?
Ayah : Alaa, nanti tanyala kawan.
Saya : Oky. (sedih)

Dah habis baca? Hmm, tapy, kalau aku ikut pun aku terperap dalam hotel tak tahu nak buat apa. Boleh percaya kea aku belajar kat sana? Aku rasa makan, tidur, tengok tv dan ulang balik benda yang sama. Saya nanti dekat Seremban 3 hari 2 malam! OMG, Sudahlah saya tak datang hari Isnin, nanti lusa (Ahad) saya tak datang teknik menjawab darjah khas pula! Macam mana kalau Ustaz marah -,-. Padahal dah cakap awal-awal.

Andd, kesedihan bukan sahaja berakhir di situ. Yang paling saya tak boleh lepaskan.. 

Saturday, April 21, 2012

Rocket Super Generation selamat dilancarkan tadi

Kinda Yay! Haha, aku ingat kiteorang punya tak jadi, tapi alhamdulillah, dengan izin-Nya menjadi laa rocket kiteorang. Yang masuk 30 group, kite yang ke-10 ! Pagi tadi hujan di sekitar daerah skudai dan sewaktu dengannya. Memang buntu gila, macam mana nak buat pertandingan masa hujan? Err, terpaksa belajar waktu yang pertama hingga ke-tiga.

Lepas tu, macam biasa, *bunyi macam van ice-cream, pengumuman yang melibatkan kiteorang pun di-announcekan. Tapy, masa tu hujan renyai-renyai lagi. Tapi, kene buat jugak. Oky, time kiteorang aku 'tukang tarik tali'. Mariam 'tukang pegang board supaya tak bergerak' dan Ain sebagai 'tukang pam :)'. Part paling best masa air tu tepercik kat kiteorang. Macam ape sehh muka. Tu yang untuk target laa. Yang parachute tu pun kiteorang tak sangka yang parachute tu terbuka! Punye laa macam apa kan kiteorang, siap Yay lagi. Tapi, lupa kon tercampak kat mana. Nasib baik ada hamba Allah bagi kat kita. Cuba bayangkan kita pakai plastik sampah yang warna hitam tu? Yang berat, tebal.. Haihh, memang putus harapan masa fikir pasal tu.

Although kita tak menang, at least pengalaman tu dah ada kan? Manalah tau, kalau ada rezeki, tahun depan nak cuba lagi XD. Tapy, kita tak dapat bayangkan muka kita masa tarik tali tu sekuat hati -,-. Mesti teruk gila kan? Kalau ada orang amek gamba, kita tatau laa nak cakap apa -,-

Friday, April 20, 2012

Water rocket? Err..

Yea yea, assalamualaikum :)
Apa maksud saya dengan tajuk kali ini? Oky, straight to the point, Kiteorang (Saya, Siti Fatimah MasturaH binti Musa, Mariam binti Mohd. Azhar dan Ain Khadijah) masuk pertandingan water rocket bersempena dengan bulan sains dan teknologi! Yea, memang saya tak begitu aktif bab-bab masuk pertandingan or other stuff like that. Kalau tak aktif, kenapa aku masuk? Sebab... Cikgu Fizik, Pn. Fabilah menggalakkan memaksa kiteorang masuk dengan beralasankan ini adalah salah satu aktiviti dalam fizik yang kamu belajar." So, saya nak semua orang masuk". Tak semua laa orang yang masuk water rocket kat kelas saya. Yang lain, dieorang masuk pertandingan cooking solar, solar car, explorace dan lain-lain.

Guess name group kiteorang apa? 'Super Generation'! Bhahaha, tapi, nama group ni bukan daripada aku mahupun mariam tapi, ni hanani punya laa. Hasil gabungan SUPER JUNIOR + GIRLS GENERATION. Yea, Hanani memang kreatif bab-bab macam ni :). Najwa dengan Farahin pula 'One Direction', katanya, "kan rocket tertumpu dekat satu arah kan? So, aku bagi laa nama one direction". Manakala Hanani dengan Amalina pula, nama dia 'Super Direction', tahu jea laa kalau ada hanani, so nama kumpulan diorang daripada nama SUPER JUNIOR + ONE DIRECTION bergabung! Oky, memang merepek, tapy kekadang gelak juga bila terfikir balik.

Pertandingan tu bermula pada hari esok iaitu hari Sabtu bersamaan 21 April 2012. Oky, aku memang takda pengalaman bab-bab water rocket ni. Tapy, kalau tak masuk, esok kene belajar. Cewahh, menunjukkan kemalasan -,-. LOL. Periksa lagi bape minggu jea mana bole macam ni. Tunggu jea laa esok jadi apa. Tady, dah cuba buat dari tingkat 4 aku tunggu kat bawah, dia jatuh dalam masa 4 saat jea! Oky, actually, kita kena buat 2 rocket. Satu untuk rocket tu mendarat tepat pada sasaran dan yang lagi satu, nak dia berada di udara selama yang boleh. 4 saat? Apa yang boleh korang cakap? Seriously, cepat gila. Aku tak sempat tarik nafas yang kedua, dah sampai dah kat bawah -,-. Ahaha. Pffttt..
 
Siti Fatimah Masturah Official Blog