Posts

Showing posts from October, 2014

MUET speaking test habis!

Assalamualaikum,
Hari ni hari yang sangat ternanti-nanti untuk habis! So, yea. Dah habis dah pun. Although it has a little bit dissapointment.. But it's okay. Allah dah tetapkan semua ini terjadi. Yang penting saya dah usaha. Boleh pulak saya tersalah hurai point saya.. Nasib baik examiner tolong betulkan. Pastu saya dapat cover balik. Mintak-mintak point saya tu okay laa jugak. Sebab dia tegur pastu saya terus cakap sorry dan teruskan dengan huraian spontan! Haha.. disaster dah first-first. Nervous ni tak nak hilang sebab candidate A pun nervous.
Tak apa... Task B. Haih.. First-first candidate A kata sebelum mula test ni dia nak start. Boleh pulak dia kata "Bagaimana dengan awak candidate B? Apa awak rasa dengan setiap point yang ada ni?". Saya rasa terkejut. Dan saya teruskan laa jugak. Tapi saya cakap pasal saya sokong point saya. Pastu dia cakap "Minta maaf tapi saya nak awak pergi satu per satu point tersebut". Haha. Nampak tak kena tegur lagi? -,- Tapi s…

Short update about my life :)

Image
Assalamualaikum,


Lama di negeri orang. Dari menjadi seorang penduduk Johor Darul Takzim berubah kepada seorang perantau di negeri Selangor Darul Ehsan. Dari seorang pelajar sekolah menengah menjadi seorang siswi. How time passed by.. Terlalu cepat untuk ditulis satu per satu memori yang terlakar dalam sudut minda ini. Sangat bersyukur ke Hadrat Illahi yang memberi peluang untuk saya menjelajah kecantikan hidup sementara ini.
Seorang perempuan yang tidak pasti apa yang terjadi pada dirinya yang dulunya hidup bergantung.. Kini semuanya sendiri.. SENDIRI. 
So.. SEM 1 dah habis. Apa ceritanya?
Alhamdulillah, saya dapat mengatasi sedikit-sebanyak onak dan duri dalam melintasi kehidupan ini. Sebagai seorang siswi yang mengambil Asasi Sains. What do you expect? Bakal doktor? Bakal dentist? Bakal Veterinar? Definately. Pelajaran yang sangat expres. Sempat saya merasai sebenar-benar stres. Buat kerja hari-hari pun kerja tak akan habis. Trust me. Lab report, Tutorial, Assignment, Kuiz, Hafazan,…