Posts

Showing posts from May, 2015

Reunion 5SN2?

Image
Assalamualaikum,

Semalam pada jam 11 malam Jo whatsapp ajak jumpa harini.. Well I though just us. Which commonly me, Jo, Mariam, Sha, Fara and others. Like girls day out like that. Surely I asked my parents permission right away since I miss my buddies. They said OK. I am happy then Jo started to say it is a class reunion.. Emm.. Haha.. Haha haaa... -___-" Pukul 11 malam tu jugak penubuhan group 5SN2 setelah sekian lama.. Haha. Then, rancak lah group itu. I have to say that I do really like the idea of reunion since we have lost contact since after 2 years I would say. Last minute perancangan. So it turns out to be 6 people that attend the "reunion".. Haha... Rasa berat nak pegi, but I really miss Jo. 


So yea. 11.30 am we've met. Me and Jojo give a warm hug sebab we miss each other so much. My study group partner :) Unfortunately My Mariam tak boleh hadir sebab ada majlis lain.. So saddddd. Kawan meja sebelah kot for a whole year. At first my father suruh drive.. Ha…

My first Zalora experience

Image
Assalamualaikum,

So, actually the package was sent to me by 19th of May. So yea.. I hope tak lambat untuk berkongsi how it goes.

It goes so well, from the picking till it sent to me. Sebab banyak kelebihan shopping kat sini berbanding yang lain
Apa yang saya suka dengan zalora adalah kerana saya boleh berbelanja dari rumah. Yes, I don't have that much oppurtunity to go shopping for myself. Harga berpatutan, banyak pilihan, penghantaran cepat, banyak discount code. So yeah.. I really enjoyed it so far yet my sisters pun want to give it a try. So, the second package just arrived this morning. 


Off topic, I just wondering that I am the oldest sister in my family yet I was the smallest. Is that make any sense? My shoe size was 36 yet my 16, 14 and 12 years old sister was 38. Haha, I have to admit that I was the only child in my family that a little bit "cuter" than the others. Yea.. But I liked it anyways :D

Let be serious here..

Image
Assalamualaikum,

Ingin aku menyendiri, Setelah aku sakit hati, Menyedari kau tiada disisi, Sungguh aku rasa sepi.
Sakitnya cinta cuma sehari, Esok lusa cari pengganti, Tidakkah engkau sedar diri, Kehadiran kau cuma ulangan lagi.
Hmm, umur saya dah nak masuk 19 tahun ogos ni. Mak saya berkahwin pun umur 19 tahun. Today I want to talk about love, based on my opinion.
I have to say that I have not much knowledge about love. Lawak lah kalau saya kata saya tak pernah jatuh hati kat teruna. Perasaan cinta itu nafsu. Nafsu perlu dikawal. For me, tak ada alasan yang kukuh untuk bercinta masa alam persekolahan. Masa sekolah menengah, saya pun adalah kenalan lelaki dan kitorang selalu bermesej. Sehari kadang-kadang 100+ (Ini bukan zaman whatsapp ok, satu mesej 10 sen) dan saya nak cakap yang saya menyesal setiap mesej yang saya hantar kat dia. Although kita cuma berkawan. Dia jea.. Dan saya menyesal. Sebab saya rasa saya dah melakukan sesuatu yang tak bermanfaat. Dah jadi trend yang sangat pop…

Result semester 2 Asasi Sains 2014/2015

Image
Assalamualaikum,

Harini memang hari yang sangat-sangat mendebarkan. Sampai tak boleh tidur.. Huhu.. And I decided to check myresult early sebab mata saya terbuka luas dan tangan saya yang sangat gatal tekan refresh button kat email. CGPA Uitm 3.64

Alhamdulillah.. Lebih daripada apa yang dijangka. Rasa bersyukur sangat. So, next thing is UPU and in shaa Allah will enter degree life!