Posts

Showing posts from March, 2016

Kini sendiri berpimpinkan memori

Assalamualaikum,

Aku tak pernah penat cerita tentang 2 sahabat aku yang sangat aku kasihi.. 
Wahai sahabat dunia akhirat,
Berpisah kita secara adat,
Namun hati kita sangat dekat.

Wahai sahabat penyeri hari,
Semoga kita berjumpa nanti,
Melepas rindu terbuku dihati.

Wahai sahabat yang sempurna,
Selama ini tidak pernah meminta,
Cuma memberi dengan senyum dimuka.

Wahai sahabat yang ku cintai,
Yang tak pernah melihat buruk diri ini,
Menerima aku dengan luas hati.


Wahai sahabat satu dalam seribu,
Dirimu itu sukar diganti.. Aku masih disini tenggelam dengan memori. Susur realiti pahit untuk aku jalan seorang tanpa lagi sahabatku kiri dan kanan.. Salam sayang,
Masturah

Its been a rough week

Assalamualaikum,

Salam sayang daripada Masturah. Huh..

Kadang-kadang.. Tak semua benda kita boleh luah kat orang..

Kadang-kadang saya rasa saya ni sensitif..

Cuba korang bayangkan 3 hari stress sebab nak siapkan kerja tu and yet.. Semua tu sia-sia..

Huh..

:(

Sometimes, I felt so worse about myself.. Because of the negativity that just so loud in my mind.

Sometimes, I just tormented by my own mind yet it does not hurt my physical. It kills inner me silently.

I tried to be positive every time. And that every time I just lost.

Kerana Allah tahu saya mampu, saya diberi ujian begini..


Random post :1

Image
Assalamualaikum,

Another boring post :P Haha. Takdelah.. I tengah rehat-rehat. And I thought why not I tulis sesuatu. Random things that just come out of my mind.. So far, tak busy lagi.. Since lab tak start lagi. Emmm, esok baru start. New sem, new group.. So yeah :3 It's ok. I'll be ok. For this sem, we have 2 lab. So, double the reports! Haha, g  r  e  a  t.
And, my previous post.. Since I join Kelab Iqra' dari sem 1 and banyak ponteng.. Now I am trying to be committed. Ini Sejarah Kita (ISK) membuka mata serta hati saya. Terlalu banyak yang saya "ambil perhatian" sampaikan benda SEBESAR ini saya BUTA.
Huh..
Oh yeah Btw Alhamdulillah saya dah ada roomate. She's so cute, brilliant, and she's nice. Sejak ada roomate, my life getting better. Ada laa jugak kan orang untuk kita berbual.. Kalau tak, I felt nothing just like furniture in maa room (taklah teruk sampai macam tu sekali.. tipu jea) 
Ok KAHWIN.. Haha, nampak tak sangat RANDOM XD. Sejak sepupu saya…