Monday, May 28, 2012

Korang tak payah kesah pasal entry ni, sebab penulis syok sendiri.


Assalamualaikum,
Saya rasa, korang kalau terbaca entry ni baik takyah nak sambung baca oky? Kenapa saya tak save as draft/letak password? Err, saya beranikan diri nak menulis kejujuran yang lahir daripada pancrease saya -,-. Saya akan luahkan dengan post yg saya copypaste dari blog NI : 

Memilih cinta kerana kecantikan atau ketampanan tak akan pernah membuatkan kita bahagia kerana itu sebatas tipuan mata, ia akan sirna terguris oleh waktu. Jikaeng kau memilih cinta kerana pesona kecerdasan seseorang kau hanya akan menyesali diri kerana di atas langit masih ada langit, kerana disebalik kecerdasannya ada lagi mereka yang lagi bijak. Cinta tiada alasan, tapi ia perasaan mendalam.


Bercinta memang mudahuntuk dicintai juga memang mudahTapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai itulah yang sukar diperoleh.



"Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimujuga amat menyakitkan ketika orang yang dulu mencintaimu berubah memalingkan diri darimutetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya."

Speechless baby!


Abang aku dah pergi matrik! Aku tak tau sama ada aku nak 'YAY' ataupun 'SOB SOBS',tapy aku rindu laa -,-. Muka dia tady masa kiteorang nak balik, sedih jea.





Sunday, May 27, 2012

Apa tujuan aku tulis entry ni?

Assalamualaikum,
Haa! Penat ni. Dari pagi tak berhenti-henti menggerakkan anggota badan. Hehe, saya buat apa? 12.01 pagi tady, saya tolong mak saya buat popia. Bangun pukul 6.40 -,-. Lepas tu, saya buat bio sampai petang! Belum siap lagi -,-. Anddd, tady aku pegi Giant dekat Umall untuk beli barang dapur bersama keluarga.

Pertama sekali, sori Seri sebab lambat reply. Saya kalau pegi pasaraya, ada jea yang nak mencapainya. Sampai jea dekat tempat 'frozen food' guess what ! Ada Sufi.. Sufi siapa ? Izwan Sufie -,-. Saya cover2 kat blakang mak saya. Saya tak tahu dia masih kenal saya kea tidak. Saya... Sombong.. Err, Hmm wel saya dah biasa. I mean! Saya tak biasa laa kan. Saya kan bukan classmate awak lagi? Hmm,

Lepas habis jea berbelanja, guess lagi! Saya jumpa Hafiz pula! Astaghfirullah.. Saya macam terpinga-pinga. Saya pandang lepas tu senyum+blurr, tau jea laa kalau hafiz senyum macam apa, hee. Tak silap dia bawa adik dia kutt, serupa jea muka. Nasib tak bawa kawan dia kan? Kalau dia bawa, mungkin saya terlepas pandang (I mean, tak pandang kutt). Saya takut nanti.. ntah pape jea -,-. Maklum laa lama tak jumpa. Sejak saya jumpa diorang, bertambah rindu saya kat SMKTDS :(. Saya nak 3UKM yang dulu. Sumpah nak nangis.

Korang pernah denga pasal orang yang berkahwin.. Diorang dulu pernah kenal masa dekat SMK lepas tu diorang dah ada jalan masing-masing.. lepas tu jumpa balik diorang berkahwin. Faham tak? I mean, saya harap sangat jumpa awak lepas ni!. Harap2 aku dapat jumpa balik semuaa kawan aku nanti kat matrik atau mana-mana laaa ;D.. Alahai !

Wednesday, May 16, 2012

My faith in you is fading..



Assalamualaikum,
Haa, hari ni aku men-doodle lagi. Orang ponteng sekolah memang macam ni, tak tahu nak buat apa kan? Hehe. Memang comot gilaa. Baru nak menjinak-jinak nak menggerakkan tetikus. Tahu laa tangan kayu, tak smooth aku lukis -,-.

Sebenarnyaa, Apa yang aku maksudkan dengan topic aku hari ni? Err, actually susah nak diterbitkan melalui kata-kata. Orang kena demam rindu memang macam ni :3 Serious aku rindu gila dia! dua tiga minggu ni, bayang-bayang dia pun tak nampak. Aku rasa macam.. Rasa yang selama ni aku rasa kian pudar. Dan mungkin ini petanda baik untuk aku lupakan dia. Tapy, dalam masa yang sama, saya ingin sangat ' kembali laa awak! '. Damn, tolong laa balik :( Saya tak kesah tak dapat bercakap o bebual lagi dengan awak. 

Esok paper kimia! Damn! :|



 
Siti Fatimah Masturah Official Blog