Posts

Showing posts from June, 2015

Ketakutan melumpuhkan saya

Image
Assalamualaikum,

As stated in my older blog post, Saya dah ada lesen memandu.. Which is "keperluan" untuk setiap orang pada masa kini? Maybe. 
Well, semasa saya dalam lecture hall (mula-mula asasi 2014 dulu) saya lupa subjek apa.. And I got a call from my dad. I don't answered it because I was in that hall. So, I whatsapp-ed him and asked why he called me and I cannot answer it. Immediately he said that he wanted a photocopy of my IC and my licence and told me that he wanted to buy me a brand new car.. I'm like.. What?! Err, I'm not sure how to react. But yea.. It turns out that he bought me Perodua Viva S. 
Sejujurnya.. Driving is one of my biggest fear. I am thankful to have my licence, to have supports from my bro that helped me alot during my driving lesson. But still, it is my fear. My mind keep telling me I can't. That is the problem with anxiety. It pulled you out of most of the thing. In my life, I have a lot of fear. And this is one of them. And to b…

Kenapa Fattytissue?

Image
Assalamualaikum,
I did a few header.. But these two does not suit my template that good. #rejected header.
Saya tak nak tinggalkan blog ini dengan post yang sedih. So, Saya just nak kongsi sedikit sebanyak tentang kewujudan blog ni. Haha. Baru nak cerita.. Well, they said better late than never!
I started this blog when it was 2011, when I was 15. Saya dapat ilham dari Seri (SMKTDS) which is my new friend yang banyak menulis dalam blog tentang kehidupannya semasa di US. Seronok baca! She's just a wonderful yet beautiful girl :) I miss her. Anyways. Hehe. My first post bukan post yang ada sekarang ni. Saya dah save as draft. Ntahla. Cerita lama-lama saya memang merepek. Hoho. But now, saya dah banyak tapis entry-entry sebelum ni.. Termasuk post yang sekerat jalan punya cerita dan maybe entry kosong yang tersave ada 660 post total! Wow! Haha.. Sebenarnya Giveaways yang saya save as draft banyak gila!
random post yang tak dipublish! 
Active in 2013. Banyak enter giveaways and blogwa…

Upu fasa 2...

Assalamualaikum,

Saya tak tahu nak sedih atau tiada rasa. Yang pasti bukan gembira. In shaa Allah. Redha ibubapa juga redha Allah, Masturah. The last time saya cerita pasal upu saya kemain kan? Semangat. Now I have no reason nak cerita dengan semangat. Saya cuba terima. And actually I am just fine.. just a little bit emotional plus period. So I am a little bit "over" than usual.
Ayah saya kata "Masturah switch pilihan kedua dengan pertama." Which means tukar farmasi jadi pilihan pertama instead of dietiation. I feel like what? I have to admit that I am sad. Hatiku luluh buat kali kedua. He said that farmasi is more umum while dietitian is specific which is study about diets, foods. He said, for future life better take farmasi. Peluang pekerjaan lebih luas.. I taught rezeki dimana-mana and Allah yang tentukan.. Saya cakap laa jugak why I did put dietitian as my first choice.. But then, I knew he know the best. So.. yea. I have to admit saya dah bayangkan how great i…