Posts

Showing posts from March, 2013

Saya SPM tahun ni

Image
Assalamualaikum,

Cuti yang bosan kan bagi pengambil SPM tahun ini -,- Since saya punya result masih boleh bertahan lagi so far. Tapy, saya tak boleh kata keputusan itu akan kekal lama -,- Sebab baru jea US 1 kan? Hmm, tapy ada laa sikit penyesalan yang tidak berguna juga. Cuma, saya tak tahu bila nak start jadi murid yang betul-betul berjaya. Hari tu, Result SPM kat sekolah saya 19 orang dapat straight A's. Rasa macam.. Cuba bayangkan kalau saya diantara mereka? Saya rasa nak banjirkan seluruh Johor ni dengan air mata kegembiraan. Sejak saya tanya mak saya saya sesuai jadi apa, saya rasa macam tak ada apa yang saya nak kejarkan. Sebab saya takda minat nak ada kerjaya. Saya nak jadi suri rumahtangga yang berjaya mendidik anak-anak jea. Rendah sangat kea cita-cita saya? Sekurang-kurangnya dapat melahirkan zuriat yang berjaya kan? -..-" Terlalu kedepan sangat ea? Hmm, mak saya cakap saya sesuai jadi guru, pensyarah tak pun doktor. Tapy, saya berminat untuk menjadi chef yang bert…

Lagu ini sedikit sebanyak memberikan saya motivasi :)

Image
Assalamualaikum,
Saya suka lagu ni n__n


Bukan nak mengata, cuma meluahkan

Assalamualaikum,
Saya nak meluahkan ;') Boleh kan?

Saya terasa,
Mereka tidak memahami apa yang saya rasa,
Yang mereka tahu hanya mengadu domba,
Pemusnah semangat, Penghapus jiwa.

Saya tak faham,
Kenapa tuhan tidak memberi ilham?
Mungkin hati mereka hitam,
Dapat sedikit pahala terus terpadam.

Mereka rasa,
Sayalah penyebabnya,
Tanpa tanya dan bicara,
Sedih, hiba dan hampa.

Mungkin kebenaran akan tiba,
Tetapi bukan sekarang masanya,
Sabar dan bertawakal hanya pada-Nya,
Kerana Dia yang Maha Esa.

Don't wait for luck Dedicate yourself and you can find yourself

Apa sayaa -__-"

Image
Assalamualaikum,
Ini 4SN2 :) Mereka peramah belaka,
Yang tutup muka itu saya =..=






People throw rocks at things that SHINE ;)

Image
Assalamualaikum,
Kisah Silam mengungkit kembali! Apa yang harus saya buat? Hentakkan kepala ke dinding dan dapat penyakit Alzheimer?  LOLOLOLOLOLOLOL -_____-
Aku dahagakan cinta dari-Mu ya Allah. Campakkanlah hidayah-Mu agar daku dapat merasakan percikan kasih sayang-Mu yang akan membawa hamba-Mu ke Syurga. Dengan kasih-Mu sahaja ku dambakan. Dengan Kuasa azali-Mu yang dapat mengubah masa depanku. Aku berharap, merayu dan bersujud untuk melihat-Mu. Golongkanlah aku di tempat golongan muslimat yang mendapat syafaat-Mu ya Muhammad, kekasih Allah. Aku tahu di setiap detikku terdapat liang-liang yang dipenuhi dengan dosa dan maksiatku. Sesungguhnya, Engkaulah yang pemurah, lagi Maha penyayang. Tiada tempat ku bergantung selain Kau yang Maha Esa lagi berdiri sendiri. Hanya Engkau yang layak diPujakan dan diSujudkan. Sesungguhnya, hambalah yang lemah dan dan kerdil. Kasihilah daku ya Allah. Engkau sahaja yang mendengar segala pujukan dan rayuanku. Ameen..
{Tak tahu kenapa hati kecilku berkata aku bersalah}

Dah habis, wee~

Assalamualaikum, Setelah 5 hari US 1 berjalan, akhirnya hari ni dah habis. Kesimpulan yang saya boleh buat untuk peperiksaan ini : 1. Memang banyak careless addmath -..-. Sangat-sangat CARELESS 2. Physics memang bole blah laa juga 3. Biology objektif susah gila -..- 4. Yang lain tuu ok kot. KOT laa.
Haha, nak buktikan kesasihannye, kita tunggu result. Hohoho. Seriously saya belajar sehari sebelum peperiksaan SAHAJA. Meniru memang sangat rugi, 3 markah... LESAP!