Sunday, March 24, 2013

Saya SPM tahun ni

Assalamualaikum,

Cuti yang bosan kan bagi pengambil SPM tahun ini -,- Since saya punya result masih boleh bertahan lagi so far. Tapy, saya tak boleh kata keputusan itu akan kekal lama -,- Sebab baru jea US 1 kan? Hmm, tapy ada laa sikit penyesalan yang tidak berguna juga. Cuma, saya tak tahu bila nak start jadi murid yang betul-betul berjaya. Hari tu, Result SPM kat sekolah saya 19 orang dapat straight A's. Rasa macam.. Cuba bayangkan kalau saya diantara mereka? Saya rasa nak banjirkan seluruh Johor ni dengan air mata kegembiraan. Sejak saya tanya mak saya saya sesuai jadi apa, saya rasa macam tak ada apa yang saya nak kejarkan. Sebab saya takda minat nak ada kerjaya. Saya nak jadi suri rumahtangga yang berjaya mendidik anak-anak jea. Rendah sangat kea cita-cita saya? Sekurang-kurangnya dapat melahirkan zuriat yang berjaya kan? -..-" Terlalu kedepan sangat ea? Hmm, mak saya cakap saya sesuai jadi guru, pensyarah tak pun doktor. Tapy, saya berminat untuk menjadi chef yang bertauliah. Tu laa, kalau dah saya tak pandai buat pilihan masa depan yang cerah ibubapa yang patut pilihkan. Dan saya dah fikir sebenak-benaknya saya nak mencapai kearah perubatan. Abang-abang saya semua ambil jurusan komputer dan mekanikal macam ayah saya. So, saya mungkin lain dari yang lain. 

Tutup cerita pasal masa depan. Sekarang saya cuma nak cakap 'Cuba bayangkan saya bercakap/berucap kat atas pentas dekat dataran di hadapan ribuan orang'. Dapat bayangkan? Satu kepastian yang tinggi yang saya akan buat demikian. Hmm, mungkin masa tu saya sorang-sorang, tapy saya tak kesah. Allah ada tengok saya :). Tujuan? Err, saya kan pengerusi Puteri Islam jadi saya akan arahkan pasukan kawad masuk dan keluar. Ahhhh, hahaha Dapat bayangkan tak? Saya sibuk-sibuk tanya orang lain macam mana nak membina keyakinan diri. Macam mana ni T__T. But, apa yang pasti saya akan buat sehabis baik. Doakan saya :)

Saturday, March 23, 2013

Lagu ini sedikit sebanyak memberikan saya motivasi :)

Assalamualaikum,
Saya suka lagu ni n__n


Bukan nak mengata, cuma meluahkan

Assalamualaikum,
Saya nak meluahkan ;') Boleh kan?

Saya terasa,
Mereka tidak memahami apa yang saya rasa,
Yang mereka tahu hanya mengadu domba,
Pemusnah semangat, Penghapus jiwa.

Saya tak faham,
Kenapa tuhan tidak memberi ilham?
Mungkin hati mereka hitam,
Dapat sedikit pahala terus terpadam.

Mereka rasa,
Sayalah penyebabnya,
Tanpa tanya dan bicara,
Sedih, hiba dan hampa.

Mungkin kebenaran akan tiba,
Tetapi bukan sekarang masanya,
Sabar dan bertawakal hanya pada-Nya,
Kerana Dia yang Maha Esa.

Friday, March 22, 2013


Don't wait for luck
Dedicate yourself and you can find yourself

Monday, March 18, 2013

Apa sayaa -__-"

Assalamualaikum,
Ini 4SN2 :) Mereka peramah belaka,
Yang tutup muka itu saya =..=






People throw rocks at things that SHINE ;)

Assalamualaikum,

Kisah Silam mengungkit kembali!
Apa yang harus saya buat?
Hentakkan kepala ke dinding dan dapat penyakit Alzheimer? 
LOLOLOLOLOLOLOL -_____-

Sunday, March 17, 2013

Aku dahagakan cinta dari-Mu ya Allah. Campakkanlah hidayah-Mu agar daku dapat merasakan percikan kasih sayang-Mu yang akan membawa hamba-Mu ke Syurga. Dengan kasih-Mu sahaja ku dambakan. Dengan Kuasa azali-Mu yang dapat mengubah masa depanku. Aku berharap, merayu dan bersujud untuk melihat-Mu. Golongkanlah aku di tempat golongan muslimat yang mendapat syafaat-Mu ya Muhammad, kekasih Allah. Aku tahu di setiap detikku terdapat liang-liang yang dipenuhi dengan dosa dan maksiatku. Sesungguhnya, Engkaulah yang pemurah, lagi Maha penyayang. Tiada tempat ku bergantung selain Kau yang Maha Esa lagi berdiri sendiri. Hanya Engkau yang layak diPujakan dan diSujudkan. Sesungguhnya, hambalah yang lemah dan dan kerdil. Kasihilah daku ya Allah. Engkau sahaja yang mendengar segala pujukan dan rayuanku. Ameen..

{Tak tahu kenapa hati kecilku berkata aku bersalah}

Thursday, March 14, 2013

Dah habis, wee~

Assalamualaikum,
Setelah 5 hari US 1 berjalan, akhirnya hari ni dah habis. Kesimpulan yang saya boleh buat untuk peperiksaan ini :
1. Memang banyak careless addmath -..-. Sangat-sangat CARELESS
2. Physics memang bole blah laa juga
3. Biology objektif susah gila -..-
4. Yang lain tuu ok kot. KOT laa.

Haha, nak buktikan kesasihannye, kita tunggu result. Hohoho. Seriously saya belajar sehari sebelum peperiksaan SAHAJA. Meniru memang sangat rugi, 3 markah... LESAP!
 
Siti Fatimah Masturah Official Blog