MUET speaking test habis!

Assalamualaikum,

Hari ni hari yang sangat ternanti-nanti untuk habis! So, yea. Dah habis dah pun. Although it has a little bit dissapointment.. But it's okay. Allah dah tetapkan semua ini terjadi. Yang penting saya dah usaha. Boleh pulak saya tersalah hurai point saya.. Nasib baik examiner tolong betulkan. Pastu saya dapat cover balik. Mintak-mintak point saya tu okay laa jugak. Sebab dia tegur pastu saya terus cakap sorry dan teruskan dengan huraian spontan! Haha.. disaster dah first-first. Nervous ni tak nak hilang sebab candidate A pun nervous.

Tak apa... Task B. Haih.. First-first candidate A kata sebelum mula test ni dia nak start. Boleh pulak dia kata "Bagaimana dengan awak candidate B? Apa awak rasa dengan setiap point yang ada ni?". Saya rasa terkejut. Dan saya teruskan laa jugak. Tapi saya cakap pasal saya sokong point saya. Pastu dia cakap "Minta maaf tapi saya nak awak pergi satu per satu point tersebut". Haha. Nampak tak kena tegur lagi? -,- Tapi saya cakap laa. Ni discussion tak kisah nak amek mana-mana. Dia yang tanya orang pastu nak cakap pulak. Buat rasa cuak jea. Nasib baik examiner tu pun back up saya. Dia kata tak kisah hurai mana-mana. Pastu saya suruh candidate A start. Sebab dia kata nak sangat sebelum test tu.

Yes.. disaster. -,-. Lepastu.. Kitorang pun membebel-bebel. Pastu ada sorang ni yang disagree jea kerja dia. Kitorang punya tajuk "Who can help students in studies" A) A school teacher B) A good student C) A tuition teacher D) A family members. Saya B. Saya ingat saya yang kena be a good student. So, kesadisan berlaku. Tapi In Sha Allah yang saya cover tu ok. Yang disagree ni asek cakap pasal teacher jea... Dia seorang guru. Kitorang semua agree family members. Haha, last-last dia macam reda jea. Haha.

By the way, semua group saya lelaki -,-. Sorang budak PALAM. Dia pulak asek bercakap jea. Huhu. Dia memang saya tabik. 

Apa yang saya boleh cakap.. Saya berdoa agar examiner tu baik hati. Amin.... Dan saya kalau boleh nak dapat band yang tinggi jugak sebab saya tak nak ulang.. Huhu.

Comments

Popular posts from this blog

Asasi Sains Uitm 2014/2015 part 1 (PELAJARAN)

So, My first choice dalam UPU adalah....

Pengalaman Ujian Kelayakan Calon Guru (UKCG)