Hari Sukan Tadika Ihsan 2016 :D and..

Assalamualaikum,

"Cikgu Masturah" sini :) Ok. Pagi tadi berlangsungnya Hari Sukan Tadika Ihsan! And yea.. SO what kan? Haha.. Actually saya jadi sukarelawan untuk program ni.. Since, Iolls senpai (senior) kan dari tadika tu XD Okok.. I am so high right now. Baru bangun. 

Me, Keyra, Fahda, Kak Akma

Kitorang start datang-datang tadi pukul 7 dan program tu start pukul 9.. Iolls jaga ruma biru. Keyra jaga kuning, Fahda jaga hijau and Kak Akma jaga merah. So kitorang berpakat laa pakai tudung ikut rumah sukan. And yes. Kitorang bahagian jaga khemah laa gitu. So, if adik-adik nak kencing ke, minum ke and all berkaitan jaga diorang kita lah kena uruskan. Haha, dah bape round ntah ulang-alik tandas hantar diorang gi tandas.. First-first nervous gak kan.. Cemana nak "kencingkan" diorang ni.. Lagi-lagi yang lelaki XD Iolls tak banyak pengalaman. Adik lelaki sorang jea. Tu pun dah besar dah.. But yea. Ok jea.. Haha, walaupun kadang-kadang tu kena bukakkan seluar dorang.. Ada tu pulak terkencing dah kat khemah.. -,- Cikgu panggil mama dia.. Haha

Rumah Kuning

Rumah Hijau

Rumah Merah


Ok enough kencing.. Budak-budak ni ok jea.. Comey lotey gitu.. Panggil kte cikgu pulak tu. Malu kte :3 Budak-budak ni sekejap"Cikgu-cikgu, nak basuh tangan" "Cikgu-cikgu, bukakan jajan ni" "Cikgu, saya nak abang saya *nak nangis" "Cikgu-cikgu nak tisu" "Cikgu-cikgu nak belon" (Dah laa diri ni like NO NO with belon -,-) Iolls like "Mintak cikgu tudung kuning tu" Haha.  

Ni rumah saya :D

Comel-comel sungguh :3

Ada tu pulak international student tu.. Dia pemalu and 4 tahun.. Mati-mati laa Iolls speaking.. Nak akhir-akhir tetiba dia buka mulut "Cikgu I want Balloon" "Share with your friend ok" "Malu".. And then the rest she talked in malay. I was like @_@ LOL. Haha.. Bilkis nama dia.. Eishhh.. Macam-macam XD

"Cikgu-cikgu" wif anak buah

And..........

Saya, dapat first kiss saya #`_`# Haha.. I don't even expect to get a first kiss in such young age *blushing.. Ok enough. Ok, ada sorang budak special dalam kumpulan biru ni. Dia seorang autistik. And sejujurnya, I tak tau handle sebenarnya. I mean cikgu pun susah nak handle. Dia tak boleh mengikut arahan, tak boleh bercakap.. So if suruh duduk, memang tak laa. Comel budak tu. Zaki nama dia :) And yea. Saya sebagai "Cikgu rumah biru" pun try laa mendekati and layan kan.. He seems that he's liking me. So I rasa lega laa since dia tak laa memberontak or tak nak kat orang. 

Suddenly, dia memang nak mintak peluk.. And saya tak faham sangat memula tu.. But then, I ok jea. Sambil I duduk bersila tu dia peluk jea. And btw,mak dia memang tak boleh berenggang langsung dengan dia. Mesti mak dia kat sebelah. So mak dia kat sebelah saya.. Lepas dia peluk kte erat, dia tengok saya. Angkat sikit tudung saya.. Tutup hidung dan kebawah (like pakai purdah gitu) and kissed me on my lips *_* My gaddddd.. Haha. Itulah cerita first kiss saya. Although dia budak-budak, saya rasa sedikit awkward.. But yea. Mak dia kat sebelah be like " Zaki, dah Zaki".. Saya tak pernah jaga budak autistik.. And, terima kasih Zaki. I feel the love. In unique way I think. Not that kiss ea. I mean dia peluk erat-erat. Macam nak saya tenangkan dia.. Gitu laa. When you hug, I feel the warmth.. Cikgu jaga rumah merah pun kena first kiss. That kind of technique jugak. Lapik tudung. Haha XP But sebelum first kiss, cikgu suruh Zaki kiss pipi saya without any lapik laa. Haha..

I am a proud teacher c:


Yay, cikgu Masturah with Bilkis :D

Ok, at the end saya rasa gembira dapat jadi sukarelawan sekolah lama saya. Tapi cikgu-cikgu saya dulu dah takde dah.. Semua cikgu-cikgu baru. And yet, this is my new experience and I am proud to be one of the volunteers :D

Comments

  1. patimahhh !!! bestnyaa >,< ~ nak sangat jmpe budak autisme . comelnya koranggg. jeles -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti bebudak ni konvo pulak laa awin join ea.. ( • ̀ω•́ )✨

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Asasi Sains Uitm 2014/2015 part 1 (PELAJARAN)

So, My first choice dalam UPU adalah....

Pengalaman Ujian Kelayakan Calon Guru (UKCG)