Rewang =="

Hye hye ! Smlam 17 Disember 2011 adalah hari bahagia buat kakak sedara aku :). Hehe, dkat mane? Parit Osman. Sbelum hari pernikahan, aku pergi laa rumah pengantin. Kau tahu ta apa yang aku buad? Hmm, malam tu aku buat bodo jea laa. Tapi besoknya, Aku sibuk gilee macam pekerja full time. Ye laa, untuk sedara ap salahnye. Hehe, smbil kite jalan2 kat skeliling rumah dpatlaa kite snap sikit sikit :
Kak Ain :D

*Amirah, sori tiru gaya awak :D. Haha

Haha ! Carilaa sampai jumpe. Act tade pun :), Hee

Haha, kalau pandai carilahh aku. Tapi dalam gembira2 tu, ada perkara yang memalukan. Haiss, tau je laa kat situ kan ramai lelaki remaja yang rewang ==" . Asek kena tegur jea. Lagi2 sedara2 aku yang lelaki tuh ! Memang tak bole blah. Orang nak amek kek pun kene tegur. Perempuan:" Ambik pinggan kalau nak amek kek tuh". Lelaki:Ehh ! Nak jugak, ambikkan". Sekarangkan, banyak eh lelaki yang menggatal. Tadi mase pegi pasar dengan mak pun macam tu. Pangil " awak awak". Haiss, kau tahu je kan cara aku macam mane. Kalau lelaki "stranger" panggil aku, aku takan tengok die dan buat buat bisu,pekak dan buta :D . Haha, itu kaedah saya. Ehh2 kite da lari topik !Haa, mase kat kampung tu pun, ramai sedara tanya " Pekse senang :D" Aku pun tak ade jawapan lain " Bolelaa... :(" . Orang kate result 24 haribulan. Kecut perut! Sementara adik aku bersuka ria dengan Samsung galaxy Y die tuhh ! Ramai tak percaya adik aku dpat 5A. Amek kau ! ==".

Aku kan ramai adik beradik kan.. Adik aku ad laa yang dua tahun n lima tahun, aku laa yg jaga diorang. Sepupu2 lelaki semua main dngan die. Aku pun rase macam tak selesa. Nak marah tapi... apakan daya. Pastu ad yang cakap " Untung Umar(adik) dpat bnyak kakak, ramai pelayannya". Hey !! jangan samakan aku dngan pelayan >:(. Macam2 ! Die kate dah lame tak ade adik kecik, so, die dkat2 laa dngan adik aku. Main kejar2 laa aplaa. Adik aku pun same, layan jea.

Ade lagi memalukan ! Kau tahu jea laa, rumah tu da laa besa gedabak, so aku kene tinggal dengan mak aku !! Sedih kan ! Ngee~ Da laa ramai jejaka. Mase tu aku baru jea lepas keluar tandas skali aku kluar jea, ade abang sedara. Aku buad muka takut sambil tanya mane mak aku pergi. Die kate kat atas. Masa aku pergi atas tu. Ada laa jejaka yang aku tak kenal pun lalu. Aku pun turun bawah balik. Akhir sekali, aku terus masuk bilik bawah sorang2 ==". Sedihnyee!! Tak lame kemudian, ad sedara lelaki yang lain buka pintu, nasib dngan mak die, kalau tak aku kaku jea dalam bilik tu ==" . Mak die pun tanye " sorang jea?" . Aku cakap " Tak jumpe makkk " . " Laa, kene tinggal ke, siannye mak ad kat atas tengah bagi ayah air" . Aku buad muke malu, trus pegy atas. Grr ! ==" . Haha, lepas aku jumpe jea mak aku, aku trus bagitau ap yang terjadi. Nasib baik tak ramai yang ad mase tu ==" . MEMALUKAN ! Haiss :) . Kenangan nih !

Comments

Popular posts from this blog

Asasi Sains Uitm 2014/2015 part 1 (PELAJARAN)

So, My first choice dalam UPU adalah....

Pengalaman Ujian Kelayakan Calon Guru (UKCG)