Rocket Super Generation selamat dilancarkan tadi

Kinda Yay! Haha, aku ingat kiteorang punya tak jadi, tapi alhamdulillah, dengan izin-Nya menjadi laa rocket kiteorang. Yang masuk 30 group, kite yang ke-10 ! Pagi tadi hujan di sekitar daerah skudai dan sewaktu dengannya. Memang buntu gila, macam mana nak buat pertandingan masa hujan? Err, terpaksa belajar waktu yang pertama hingga ke-tiga.

Lepas tu, macam biasa, *bunyi macam van ice-cream, pengumuman yang melibatkan kiteorang pun di-announcekan. Tapy, masa tu hujan renyai-renyai lagi. Tapi, kene buat jugak. Oky, time kiteorang aku 'tukang tarik tali'. Mariam 'tukang pegang board supaya tak bergerak' dan Ain sebagai 'tukang pam :)'. Part paling best masa air tu tepercik kat kiteorang. Macam ape sehh muka. Tu yang untuk target laa. Yang parachute tu pun kiteorang tak sangka yang parachute tu terbuka! Punye laa macam apa kan kiteorang, siap Yay lagi. Tapi, lupa kon tercampak kat mana. Nasib baik ada hamba Allah bagi kat kita. Cuba bayangkan kita pakai plastik sampah yang warna hitam tu? Yang berat, tebal.. Haihh, memang putus harapan masa fikir pasal tu.

Although kita tak menang, at least pengalaman tu dah ada kan? Manalah tau, kalau ada rezeki, tahun depan nak cuba lagi XD. Tapy, kita tak dapat bayangkan muka kita masa tarik tali tu sekuat hati -,-. Mesti teruk gila kan? Kalau ada orang amek gamba, kita tatau laa nak cakap apa -,-

Comments

  1. muka awk kire ok lagi cz basahnya cikit je. awk duduk jauh dari bottle rocket tu. kte nak kena pgang board tu duduk betul2 blkg bottle tu. abis muka, glasses n tudung kte basah tau... :(

    ReplyDelete
  2. Haha, takpe mariam. Tahun depan kita pulak yang pegang XD

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Asasi Sains Uitm 2014/2015 part 1 (PELAJARAN)

So, My first choice dalam UPU adalah....

Pengalaman Ujian Kelayakan Calon Guru (UKCG)