Water rocket? Err..

Yea yea, assalamualaikum :)
Apa maksud saya dengan tajuk kali ini? Oky, straight to the point, Kiteorang (Saya, Siti Fatimah MasturaH binti Musa, Mariam binti Mohd. Azhar dan Ain Khadijah) masuk pertandingan water rocket bersempena dengan bulan sains dan teknologi! Yea, memang saya tak begitu aktif bab-bab masuk pertandingan or other stuff like that. Kalau tak aktif, kenapa aku masuk? Sebab... Cikgu Fizik, Pn. Fabilah menggalakkan memaksa kiteorang masuk dengan beralasankan ini adalah salah satu aktiviti dalam fizik yang kamu belajar." So, saya nak semua orang masuk". Tak semua laa orang yang masuk water rocket kat kelas saya. Yang lain, dieorang masuk pertandingan cooking solar, solar car, explorace dan lain-lain.

Guess name group kiteorang apa? 'Super Generation'! Bhahaha, tapi, nama group ni bukan daripada aku mahupun mariam tapi, ni hanani punya laa. Hasil gabungan SUPER JUNIOR + GIRLS GENERATION. Yea, Hanani memang kreatif bab-bab macam ni :). Najwa dengan Farahin pula 'One Direction', katanya, "kan rocket tertumpu dekat satu arah kan? So, aku bagi laa nama one direction". Manakala Hanani dengan Amalina pula, nama dia 'Super Direction', tahu jea laa kalau ada hanani, so nama kumpulan diorang daripada nama SUPER JUNIOR + ONE DIRECTION bergabung! Oky, memang merepek, tapy kekadang gelak juga bila terfikir balik.

Pertandingan tu bermula pada hari esok iaitu hari Sabtu bersamaan 21 April 2012. Oky, aku memang takda pengalaman bab-bab water rocket ni. Tapy, kalau tak masuk, esok kene belajar. Cewahh, menunjukkan kemalasan -,-. LOL. Periksa lagi bape minggu jea mana bole macam ni. Tunggu jea laa esok jadi apa. Tady, dah cuba buat dari tingkat 4 aku tunggu kat bawah, dia jatuh dalam masa 4 saat jea! Oky, actually, kita kena buat 2 rocket. Satu untuk rocket tu mendarat tepat pada sasaran dan yang lagi satu, nak dia berada di udara selama yang boleh. 4 saat? Apa yang boleh korang cakap? Seriously, cepat gila. Aku tak sempat tarik nafas yang kedua, dah sampai dah kat bawah -,-. Ahaha. Pffttt..

Comments

Popular posts from this blog

Asasi Sains Uitm 2014/2015 part 1 (PELAJARAN)

So, My first choice dalam UPU adalah....

Pengalaman Ujian Kelayakan Calon Guru (UKCG)