Wednesday, June 10, 2015

Upu fasa 2...

Assalamualaikum,

Saya tak tahu nak sedih atau tiada rasa. Yang pasti bukan gembira. In shaa Allah. Redha ibubapa juga redha Allah, Masturah. The last time saya cerita pasal upu saya kemain kan? Semangat. Now I have no reason nak cerita dengan semangat. Saya cuba terima. And actually I am just fine.. just a little bit emotional plus period. So I am a little bit "over" than usual.

Ayah saya kata "Masturah switch pilihan kedua dengan pertama." Which means tukar farmasi jadi pilihan pertama instead of dietiation. I feel like what? I have to admit that I am sad. Hatiku luluh buat kali kedua. He said that farmasi is more umum while dietitian is specific which is study about diets, foods. He said, for future life better take farmasi. Peluang pekerjaan lebih luas.. I taught rezeki dimana-mana and Allah yang tentukan.. Saya cakap laa jugak why I did put dietitian as my first choice.. But then, I knew he know the best. So.. yea. I have to admit saya dah bayangkan how great it was belajar about dietitian. Which I really passion about. And I had my own reason why I choose farmasi as my second choice. Because, the requirement for farmasi is higher, 3.50. I know that I am ok with that. Just you know what I mean. 3.50 (uitm) ! Absolutely diorang pilih 4.00 flat.. And menghafal semua Biochemist yang tak sudah. Do you think it is fun? I don't know. Dietitian kat uitm pun senior haritu 3.90.. Huh..Saya diselubungi pelbagai emosi.

Tapi, Rezeki kita Allah yang tulis. Kalau Masturah memang ditetapkan dapat dietetik. Tak lari pun dietetik tu.. In shaa Allah. Yang penting doa tak putus. Saya tak ada perasaan marah pun. Cuma sedih.. Sebab saya dah banyak cerita kat kawan-kawan yang saya memang minat sangat dietetik.. Dan saya tahu ayah saya lebih arif.. 

4 comments:

  1. Allah knows whats best for us masturah. [2;216] Inshaa Allah kita sama sama doa dekat Allah:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye pain.. :) Kita merancang, Allah yang menentukan. Tak semua benda akan terjadi seperti yang dirancang. Tetapi ia lebih baik untuk kita.. Tq pain •᎑•

      Delete
  2. keputusan nyer ? patimah switch kew ?

    ReplyDelete

 
Siti Fatimah Masturah Official Blog