Saturday, January 14, 2017

Saya milik Allah

Assalamualaikum :)

I suggested y'all make yourself some tea or snack and lets get through my semester together. Well what a hectic, stressful and busy semester. I bet this is the starting semester where my remaining semester will be as hectic or even worst than this one. You know what. I don't wanna say that I am a active person when it comes to programs. But, surprisingly, this semester I am barely joined any of the programs. I'm just trying so hard for the credited subject. The assignment were just so bizarre. Journals and articles is my everyday thing. Oh yeah, all those torture ended last January 9th. In shaa Allah, whatever the result is.. I have done the effort part, may Allah gives me the result that  reflects my effort. I know that He knows everything that good for me. Even the bad things happen, deep down.. There will be the bright side. Just how I see it, or y'all see it :)

Alhamdulillah, I still alive and still living as a muslim, the biggest nikmat that we often forget. This semester kind of changing the inner me. When I analyzed the nasheed that has line: Ingat 5 perkara, sebelum lima perkara... lapang sebelum sempit.. That particular line really got me. Since this semester really challenged me with my time management. I have to settle up my koQ, assignments, tests, presentations, lab reports and the most importantly usrah. Yup.. y'all panggil dak2 usrah.. Haha. Well, yes.. Saya masuk usrah..

Alhamdulillah, masih lagi yang peduli masalah ummat yang tunggang langgang. Yang sentiasa berada di zon kelabu. FITRAH. You have one point that you really want to change and to be a better muslim. Well, to be honest, I thought usrah is something like you want to balancing your temporary life (dunya) with the afterlife (akhirat).. That is one of the objective.. But as I goes deep into this usrah thing, it widens my mind and importantly my heart .. I am still learning and I am trying to remove all the unnecessary things left inside myself to purify my iman. I am not maksum that free from sins. Sometimes, I attracted to my desires and you know syaitan that will not give up with their promise.

My parent(s).. They kinda not liking me join this usrah. Since one of them does not know who is Syeikh Qutb and Hasan Al-Banna. So, for this time around I keep my mouth shut from saying usrah or what so ever that related in front of them. In shaa Allah, one day I hope they will understand, not only why I joined usrah.. But also why usrah is so much important. For all muslimin and muslimat this akhir zaman. But after all, usrah pun ada banyak. So choose the right one. Doakan saya yaa sahabat2 untuk saya dan kalian menuju Ustaziyatul Alam bersama.. Bagaimana 313 orang yang menaikkan Islam pada zaman dahulu.. Begitu juga kita. Akhir nanti, Islam akan tegak semula.. Percaya lah.

Jika ujian muslim lain bermain dengan darah.. Ujian kita di Malaysia adalah KESIBUKAN, PERCINTAAN, HARTA, HIBURAN. Kita sudah sebati dengan elemen duniawi yang bersifat fanak ni.. How cheap all those tests for Firdausi? It seems that people does not serious in entering Jannah. The ultimate happiness beyond our imagination. 

Akak-akak usrah yang datang tu cuma mengingatkan kita. Menjalankan dakwah. Kita? Kita juga perlu meniti ilmu Allah dan memahami isi kandungan Al-quran untuk mencapai kejayaan di Akhirat. Kerana menjadi da'ie itu adalah kewajipan semua muslim. Nanti masa hari perhitungan.. Kau nak jawab apa kalau Allah tanya "Apa yang kau buat untuk agamaKu?". Do you want to be the person that simply answer "Aku sibuk study mengejar cita-cita sedang mereka yang lain sedang terseksa di Syria, tertindas di Rohingya". To clear things up, there is no wrong on pursuing your dreams. But in the way pursuing your dreams never ever forget our objective of life. I mean our objective of life. Menjadi abid dan khalifah. In shaa Allah, kita niatkan segala yang kita lakukan untuk Allah. Ia akan menjadi ibadah. The khalifah part. Khalifah or pemimpin. Memimpin siapa? Diri, keluarga, masyarakat dll. untuk apa? Memakmurkan bumi pinjaman Allah. Well, y'all see bumi kita macam mana sekarang? Makmur ke? Without Khalifah yang memimpin.

After sistem khalifah dilupuskan.. Nasib muslim kucar-kacir. And the product of that muslim is us now. Jauh dari Islam. After Islam jatuh, guess who menaik? Barat.. And at that moment, sekularisme, liberalisme pun menular... entertainment, technologies that makes muslims further away from Islam.

Perjuangan Nabi, sahabat2 nabi.. hancur.. And kita biar ia sebagai satu sejarah jea. Me too at first. But my perspective had changed. It is our duty to bring Islam back! The way it starts when Prophet Muhammad brought Islam, it has to be the same way to start but in this case.. us, muslims. We start at the very beginning. Tanamkan iman dalam individu untuk menghasilkan individu muslim.

Hasil carian imej untuk ustaziatul alam

When people starts to say usrah is nonsense and "sesat".. At first, saya pun termakan dengan momokan tu.. But you know what. I give it a go and let see what happen. At first memang rasa like.. Kenapa ada usrah time nak ada assignment, test, final.. Usrah tu bukan lama pun. 1-2 jam.. And kau ada 24 jam. Takkan nak belajar agama Allah yang dipayungi malaikat dan didoakan makhluk lain pun kau tolak? Bukan ambil separuh hari masa kau pun. Tapi, sejujurnya first2 pun saya rasa ini adalah cabaran. Peperangan antara hawa nafsu serta syaitan.. Haha. In shaa Allah, Allah beri kekuatan untuk saya dan kalian.

Hasil carian imej untuk wasilah tarbiyah

And untuk menaiki ke tangga UA it is not enough with only usrah. But the main thing is usrah. Ada daurah, khatibah, muhayyam, tamrin, rehlah, jaulah dan riadah. You can search the meaning of these wasilah for further detail.

Tuntasnya, bangunlah kalian dari mimpi yang panjang. Setiap hari, kita hampir dengan kematian. Sudah sangat kemanisan yang disaji dengan dunia ni. Sehingga ia menjadi penyakit.. Nak ke kita tergolong dengan orang yang disebut dalam hadis. Orang yang berpenyakit wahn.. Wahn itu adalah apabila seseorang itu sangat mencintai dunia dan takut akan kematian.. Mari kita bersama-sama menimba ilmu Allah, bukan terhad untuk ustazah, ustaz, pelajar aliran agama... Muslim. Ini tanggungjawab setiap muslim untuk melengkapi tujuan hidup. Semoga kita diberi kefahaman agama.. In shaa Allah..

No comments:

Post a Comment

 
Siti Fatimah Masturah Official Blog